CONSENSUAL NON-CONSENT

Het is zaterdagmiddag en ik zit thuis op de bank naar mijn telefoon te staren. Mijn date van gister had me gevraagd om vanavond vrij te houden zodat we elkaar weer konden zien. Twee dagen achter elkaar leek me wel een tikkeltje heftig maar goed, we hadden het leuk dus why not? Het enige probleem is dat hij al de hele dag niks van zich heeft laten horen. Ik twijfel of ik hem nóg een berichtje zal sturen maar besluit de eer aan mezelf te houden en het te laten voor wat het is. Helaas pindakaas, het moest en zou een keer gebeuren; Es de Prinses is officieel geghost.

Gelukkig heb ik een handje vol geweldige vriendinnen dus zaterdagavond alleen op de bank zitten sippen met een bak ijs zit er voor mij niet in. Sanne en Lisa gaan vanavond Wie is de Mol kijken bij een vriend van hen en verzekeren me ervan dat ik kan aansluiten. Milan, de vriend die het WIDM-avondje host, heb ik wel eens eerder ontmoet. Ik herinner me dat ik hem wel een interessant typetje vond dus heb goede hoop dat het een gezellige avond zal worden.

Voordat we richting Milan gaan, besluiten Sanne en ik even te gaan eten. We spreken af bij Hotel Americain omdat we daar allebei nog niet geweest zijn sinds de verbouwing. Sanne zit al aan een tafeltje bij het raam als ik binnen loop. We kletsen rustig bij, drinken wijn, eten wat lekkers en nemen een Italian Coffee als dessert. Na het eten lopen we nog even langs de Appie om wat drankjes te halen, zodat we niet met lege handen op de stoep staan.

Als we richting Milan fietsen, merk ik dat de Italian Coffee z’n werk begint te doen. Italian Coffee is eigenlijk gewoon de beschaafde versie van een Vodka-Red Bull. Als ik je een gouden tip mag geven tegen de zo gevreesde after dinner dip is het; koffie met likeur. De cafeïne in de koffie pept je lekker op, de likeur geeft je een kleine sugarrush en zorgt ervoor dat je je eerste shotje van de avond al binnen hebt. Daarbij ligt het niet zo zwaar op de maag als de tiramisu of creme brulee die ik anders besteld zou hebben dus ik kan niet anders zeggen dat dat het simpelweg het perfecte dessert is voor avonden waarop je na het eten nog grootse plannen hebt.

We bellen aan bij een huis in de buurt van het Surinameplein. Milan doet open en begroet ons vrolijk; “Meisjes, wat leuk dat jullie er zijn. Jullie zijn de eersten.” Eenmaal binnen vraagt Sanne of we onze schoenen uit moeten doen. “Ja graag,” antwoordt Milan. Ik maak aanstalte om mijn hoge laarzen open te ritsen maar plotseling houdt Milan me tegen. “Houd jij ze maar aan.” zegt hij terwijl hij zijn ogen over mijn benen laat glijden. Ik zie aan zijn blik dat hij zijn fantasie de vrije loop laat dus laat ik hem nog even rustig kijken voor we met z’n drietjes naar boven lopen.

Sanne en ik nippen rustig van ons wijntje terwijl Milan op en neer rent om de deur open te doen en iedereen die binnen druppelt te voorzien van een drankje. Als we compleet zijn is het tijd om de aflevering van Wie Is De Mol aan te zetten. Gezien ik vijf weken op vakantie was, heb ik dit seizoen helemaal niet gevolgd dus het enige waar ik op let is of ik de deelnemers knap vind. Sanne is het met me eens dat Rob Dekay een leukerdje is maar ook Milan en ik blijken dezelfde smaak te hebben. Hij houdt maar niet op over Miljuschka en is blij dat er eindelijk iemand meekijkt die hem gelijk geeft. “Zij is nou echt een vrouw met sexappeal.” zeg ik als Miljuschka in beeld komt terwijl ze zwoel met een waaier wappert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *